Skip to content

Het Spectrum weer Excellent

De Inspectie van het onderwijs heeft Het Spectrum wéér beloond met het predicaat ‘Excellente School’

Maandag 19 juni hebben alle kinderen en teamleden het goede nieuws te horen gekregen dat wij ons voor de komende drie jaar weer een excellente school mogen noemen.
Om 9.30 uur hebben we in bijzijn van alle leerlingen, het team, onze bestuurder en een jurylid van de excellente scholen het predicaat in ontvangst mogen nemen. De jury sprak de volgende lovende woorden: “We zijn een voorbeeld voor alle scholen in Nederland op het gebied van samenwerken, kwaliteit van onderwijs en allemaal krijgen wat je nodig hebt”. Daarbij vulde onze bestuurder Jasmijn Kester aan dat zij trots is op ons team.

Wij zijn enorm trots op de kinderen en de collega’s. Het is de kers op de taart voor het harde werken. We gaan natuurlijk door om onze leerlingen het beste onderwijs te blijven geven. Wij mogen ons met recht en vol trots een excellente school noemen!

De toekenning van het predicaat ‘Excellente School’ betekent dat een school onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door nóg beter te zijn met een specifiek profiel. De school heeft het excellente onderwijs geborgd en doorontwikkeld in en na een periode van Corona dat is echt een unieke prestatie waar wij trots op zijn. Het is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leerlingen, het team, de ouders en het bestuur.

Toelichting op het profiel excellent in gezamenlijke zorg voor kwaliteit
Het excellentie profiel van Het Spectrum is relevant. De gezamenlijk zorg voor kwaliteit leidt tot passend onderwijs voor de leerlingen. Het kwaliteitssysteem op onze school is doorgevoerd in alle lagen van de organisatie. Bij alles wat we doen hebben we de kwaliteitscyclus voor ogen en worden we elke dag een beetje beter. We leggen de verantwoordelijkheden laag in de organisatie en werken met specialisten die van onderaf monitoren en begeleiden. We werken elke dag met alle geldingen aan goed georganiseerd onderwijs.

Back To Top