Skip to content

IKC Samen Uniek heeft een groot en groen schoolplein met een speelberg, een tuin met klushuis en een speelbos. Gegarandeerd plezier dus!

Ons schoolplein: de natuur staat centraal

Het schoolplein is verdeeld in verschillende zones. Voor de allerjongsten is er een eigen plein, zodat kinderen van deze leeftijd veilig kunnen buitenspelen en het overzichtelijk is voor het toezicht. Het speelplein is compleet vernieuwd met natuurlijke elementen. Zo hebben wij een prachtige pergola, beplanting, houten zandbakken en een apart omheinde babyspeelplaats. Tot slot hebben we een watertoestel. In de hete zomermaanden zorgen twee grote professionele schaduwdoeken voor de benodigde verkoeling.

Spelen in de zandbak, voetballen of verstoppertje

Voor de oudere kinderen is er een schoolplein dat ook in zones is ingedeeld. Op het plein zijn twee zandbakken en verschillende klimtoestellen aanwezig. In de zomer hebben we hier een schaduwdoek om een schaduwplek op het plein te creëren. Elke dag worden fietsen, karren en stepjes naar buiten gebracht zodat de kleuters hun grove motoriek kunnen oefenen. Voor de voetbalfans is er een veld en zijn er ingebouwde paaltjes, wanneer die overeind gezet zijn, kan er afgetrapt worden. De echte doerakken spelen heerlijk verstoppertje in het bos of op de speelberg. Ook mag er in bomen worden geklommen en als klap op de vuurpijl is er een boomhut met glijbaan in ons speelbos!

Chillen of toch liever klussen?

Ook voor de oudere kinderen die met hun vrienden willen ‘chillen’, zijn er leuke mogelijkheden. In onze tuin staan er meerdere bankjes waar de kinderen lekker op kunnen zitten. In de zomer is dit tevens een fijne plek voor buitenlessen of voor een picknick. In onze tuin staat ook het klushuis. Daar wordt gezaagd en getimmerd tijdens de lessen handvaardigheid en techniek. Vinden ze het leuker om te hinkelen, touwtje te springen of om te tafeltennissen? Dan kunnen ze hier ook naar hartenlust spelen.

Op ons plein is er voor ieder wat wils, vervelen kan hier niet!

Back To Top