Skip to content

Een dag bij Peuteropvang De Kunstenmakers begint altijd hetzelfde. Kinderen houden namelijk van vaste rituelen. Een warm welkom zorgt ervoor dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt. Wij vangen uw kind op in een huiselijke omgeving en laten het een fijne ochtend beleven.

Puk & Ko

Op Peuteropvang De Kunstenmakers werken we met het educatieprogramma Puk & Ko. Binnen dit programma is er veel aandacht voor taalontwikkeling. We besteden ook veel aandacht aan de sociaal-communicatieve ontwikkeling van uw kind. Kinderen leren vaardigheden zoals opkomen voor jezelf, samen spelen en -werken, aardig doen, gevoelens delen, omgaan met ruzie en kiezen. We stimuleren de ontwikkeling van kinderen door uit te gaan van mogelijkheden. Zo kan uw kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen.

Spelen en buitenspelen

De groepsruimtes zijn ingedeeld in hoeken en er is een themahoek. We werken door het jaar heen met verschillende thema’s: Dit ben ik, Hatsjoe, Knuffels, Hoera een baby, Eet smakelijk, Oef wat warm, Welkom op de peuteropvang, Regen, Reuzen en kabouters, Wat heb jij aan vandaag?. Ieder thema heeft eigen materialen waarmee de kinderen werken en spelen. En buitenspelen is bij ons een feestje! Er is zoveel te doen in het groen. Van een zand-water-speelcombinatie tot aangelegde straatjes waar kinderen kunnen fietsen. Komt u ook eens kijken?

Kinderopvang en onderwijs vormen samen een Integraal Kindcentrum

We zitten in hetzelfde gebouw als basisschool Het Spectrum. Samen vormen we een Integraal Kindcentrum (IKC). We zorgen voor een doorgaande ontwikkelingslijn en organiseren gezamenlijke activiteiten. We laten uw kind ervaren dat het uniek is en dat het de eigen talenten kan ontwikkelen. Vandaar dat ons Integraal Kindcentrum ‘Samen Uniek’ heet.

Feesten en grote activiteiten vieren we samen

Feestjes vieren we graag. Denk hierbij aan een lentefeest, halloweenoptocht, Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Het is erg bijzonder om zoveel kinderen en hun ouders bij elkaar te hebben. Natuurlijk stemmen we de activiteiten af op de verschillende leeftijden. En het is superleuk dat broertjes en zusjes van nul tot en met twaalf jaar dit samen vieren.

Samenwerking

We werken samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtwerk, de bibliotheek en Logopedie en Kinderfysiotherapie in Nesselande. Wilt u eens komen kennismaken? U bent van harte welkom! Belt of mailt u ons voor een afspraak?

Meer informatie over onze peuteropvang vindt u op: https://www.kov-bijdehand.nl/locatie/peuteropvang-de-kunstenmakers/

Back To Top