Skip to content

Autovrije week

Zelf óf met een ouder veilig naar school fietsen of lopen, is belangrijk voor kinderen. Ze leren daardoor al vroeg aan het verkeer deel te nemen en doen ervaring op.

Helaas worden steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht. Dit levert soms gevaarlijke en drukke situaties op bij de school. Ook voor het milieu is het natuurlijk beter om “schone” manieren van vervoer te gebruiken: lopen, fietsen, skaten, steppen of het openbaar vervoer.

Daarom willen wij dit jaar ook weer een autovrije weken inplannen.
De eerste autovrije week staat gepland op 14 t/m 18 september.

Deze week willen wij graag stimuleren dat kinderen op een andere manieren naar school komen, bijvoorbeeld met de fiets, de step of lopend.

Uw kind heeft van de leerkracht een envelop gekregen met informatie over de autovrije week en een challenge. We hopen dat u deze challenge aan wilt gaan met uw kind.

In elke groep wordt ook gemonitord hoe de kinderen naar school komen. Dat wordt dit jaar digitaal gedaan. Op maandag 21 juli ga ik bekijken welke groepen het minst met de auto is gekomen. Per leerjaar is er dan één winnaar. Deze groepen krijgen een prijsje.

In de klassen zal ook op andere manieren aandacht worden geschonken aan het verkeer.

Natuurlijk hopen we dat het voor veel kinderen en ouders niet bij één week blijft, maar dat het een blijvende positieve verandering zal zijn!

Back To Top